Mäkihyppy talviolympialaisissa 2022

Mäkihyppy on kuulunut talviolympialaislajeihin aina vuoden 1924 olympialaisista lähtien. Kisat järjestettiin tuolloin Ranskassa sijaitsevassa Chamonixin kylässä. Mäkihypyn kohdalla voidaan siis puhua yhdestä kuudesta alkuperäisestä talviolympialaisiin kuuluneista lajeista. Alunperin olympialaisten puitteissa järjestettiin vain yhdet mäkihyppykilpailut, mutta vuodesta 1964 kilpailuja on järjestetty kaksi, kun olympialaisohjelmaan lisättiin myös suurmäen kilpailut. Vuonna 1988 olympialaissohjelmaan lisättiin myös joukkuemäen kilpailu ja vasta vuonna 2014 naiset pääsivät ensimmäistä kertaa osallistumaan olympialaisten mäkihyppykisoihin. Suomi ja Norja ovat kaikkien aikojen parhaimmin menestyneitä maita olympialaisten mäkihypyssä. Vuonna 2018 Suomea olympialaisten mäkihypyssä edustivat Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen ja naisista Julia Kykkänen. Vuoden 2022 suomalaisedustusta ei ole vielä vahvistettu.

Talviolympialaisten tapahtumapaikka

Seuraavat talviolympialaiset tullaan järjestämään vuonna 2022 Kiinan Pekingissä ja viereisen Hebein provinssin kaupungeissa. Tarkaksi ajankohdaksi on suunniteltu 4.-20. Helmikuuta 2022.

Talviolympialaisten isännyydestä kilpailivat alkunperin sekä Kazakstanin Almaty ja Kiinan Peking, mutta Peking vei voiton ja siitä on täten tulossa ensimmäinen kaupunki, jossa on järjestetty sekä kesä- että talvikisoja. Lähivuosien olympialaiset painottuvat muutenkin vahvasti Aasian suunnille, sillä myös vuoden 2018 talvikisat järjestettiin Etelä-Korean Pyeongchangissa ja vuoden 2020 tullaan järjestämään Japanin Tokiossa.

Olympialaisisännyyden varmistumisen myötä Pekingissä ja sen lähiympäristössä on alkanut valtava hiihtokeskuksien rakennusbuumi. Kun Kiinassa oli vielä vuonna 2010 yhteensä 270 hiihtokeskusta, tulee niitä vuoteen 2022 mennessä olemaan jopa peräti yli 1000 kappaletta. Urakka on varsin haasteellinen, sillä Pekingissä ei juurikaan ole luonnonlunta, eikä siellä myöskään ole perinteitä talviurheilussa. Arvioiden mukaan Pekingin talviolympialaisten budetti on kaikean kaikkiaan jopa hurjat 3 miljardia euroa. Kiinan valtion virkailijat ovat ottaneet tehtäväkseen kiertää maata mainostamassa talviurheilulajeja ja lobbaamassa tuliteriä hiihtokeskuksiaan.

Vedonlyönti talviolympialaisista

Vuoden 2022 talviolympialaisia tullaan jännittämään sekä paikan päällä että kotikatsomoissa ympäri maailman. Reiluun kahden viikon mittaiseen talviurheilutapahtumaan mahtuu lukuisia eri talvilajeja, joissa tullaan käymään todella kovaa kamppailua parhaimmista palkintopaikoista. Olympialaismitali on useille urheilijoille unelmien täyttymys ja koko urheilu-uran kohokohta, ja kisoihin valmistaudutaan useita kuukausia ja jopa vuosia etukäteen.

Suomi on osallistunut tähän asti jokaiseen järjestettävään talviolympialaistapahtumaan ja on tämänhetkisen saldon mukaan kisojen kymmeneksi menestynein maa. Mäkihypyssä Suomi on peräti ensimmäisellä sijalla, Norjan tullessa toisena. Suomalaisista talviurheilijoista parhaiten kisoissa menestyneitä ovat tähän asti pikaluistelija Clas Thunberg, maastohiihtäjät Marja-Liisa Kirvesniemi, Eero Mäntyranta ja Veikko Hakulinen, yhdistetyn hiihtäjä Samppa Lajunen ja mäkihypyn kuolematon legenda Matti Nykänen.

Talviurheilulajit ovat aina olleet lähellä suomalaisten sydäntä ja se selittää osaltaan myös sen, miksi myös vedonlyönnissä tehdään ennätyksiä juuri talviolympialaisten aikaan. Kaikkein suurimmat odotukset suomalaisilla ovat tällä hetkellä jääkiekosta ja hiihdon eri alalajeista kuten ampumahiihdosta ja maastohiihdosta, kun taas mäkihyppy puolestaan on valitettavasti jäänyt hieman vähemmälle suosiolle.

Mitä lähemmäksi talviolympialaisia päästään, sitä suurempi määrä eri lajien vedonlyöntikohteita tulee saataville. Jääkiekko tarjoaa yleensä eniten kohteita ja siitä pääsee lyömään vetoa myös livenä. Live-vedonlyönti onkin yksi tämän hetken kuumimpia vedonlyönnin muotoja. Kaikista olympialaisissa nähtävistä lajeista on mahdollista lyödä vetoa voittajasta, mutta myös erilaiset mitalivedot ja head-to-head vedot ovat yleistymään päin. Eri vedonlyönti- ja kasinosivustot tarjoavat hieman erilaisia kohteita ja vetomuotoja, joten aina on parasta avata pelitili useamman vedonvälittäjän sivustolle ja vertailla kohteita ja kertoimia keskenään. Vuoden 2022 talviolympialaiset tulevat tarjoamaan entistä enemmän monipuolisuutta vedonlyöntiin ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä vetoa voi lyödä jopa samalla kun katsot kisoja livenä, olitpa sitten paikan päällä tai kotikatsomossa.

Privacy Policy